РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ ОРГАНІЧНОГО ДОБРИВА “ПАРОСТОК”
РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ЗАСТОСУВАННЯ ОРГАНІЧНОГО ДОБРИВА “ПАРОСТОК”
Всі рекомендації по застосуванню органічного добрива “Паросток” дозволять забезпечити потреби сільськогосподарських культур у макро- та мікроелементах з врахуванням їх біологічних особливостей та інтенсивності використання рослинами елементів під час всього вегетаційного періоду.
Для максимального ефекту рекомендується комплексне застосування сипкої та рідкої препаративних форм органічного добрива «Паросток». Добриво просте в застосуванні, дозволить заощадити час, проводити усі обробітки своєчасно.
Культура | Спосіб внесення | Норма внесення т/га | |
---|---|---|---|
Зернові | Озимі, ярі | Основний обробіток ґрунту (зяблева оранка), передпосівна культивація | 2-2,5 т/га |
Технічні | Просапні (кукурудза, цукровий буряк, картопля) | Основний обробіток ґрунту (зяблева оранка), передпосівна культивація | 3-4 т/га |
Олійні (соняшник, озимий ріпак, льон) | Основний обробіток ґрунту (зяблева оранка), передпосівна культивація | 3-4 т/га | |
Овочеві | Огірки | Передпосівна культивація | 1,5-2 т/га |
Перець, томати | Передпосівна культивація | 2-3 т/га | |
В лунки під час висаджування розсади | 0,2 кг/лунка | ||
Зеленні (салат, кріп, петрушка, коріандр, руккола) | Основне, передпосівна культивація | 2-2,5 т/га | |
Гарбузові, цибуля | Основний обробіток ґрунту (зяблева оранка), передпосівна культивація | 2,5-3 т/га | |
Капуста (різновиди) | Передпосівна культивація, в лунки під час висаджування розсади | 3-3,5 т/га | |
Баштанні | Кавуни, дині | Основний обробіток ґрунту (зяблева оранка), передпосівна культивація | 2,5-3 т/га |
Виноградні | Виноград | Основний обробіток ґрунту (зяблева оранка), передпосівна культивація | 2-3 т/га |
Підживлення (в пристовбурні ями) | 3-5 кг/лунка | ||
Плодово-ягідні | Малина, смородина, аґрус | Основний обробіток ґрунту | 3-3,5 т/га |
Під час посадки в кожну посадкову яму | 2-3 кг/лунка | ||
Підживлення (в пристовбурні ями) | 2-3 кг/лунка | ||
Плодові | Яблуні, груші, сливи, вишні, персики, абрикоси, черешні | Основний обробіток ґрунту | 3,5-4 т/га |
Під час посадки в кожну посадкову яму | 3-4 кг/лунка | ||
Підживлення (в пристовбурні ями) | 5-8 кг/лунка | ||
Квітково-декоративні | Шпилькові дерева | Основний обробіток ґрунту | 3-3,5 т/га |
Під час посадки в кожну посадкову яму | 3-3,5 кг/лунка | ||
Листяні дерева | Основний обробіток ґрунту | 3,5-4 т/га | |
Під час посадки в кожну посадкову яму | 3-4 кг/лунка | ||
Шпилькові кущі | Основний обробіток ґрунту | 2-3 т/га | |
Під час посадки в кожну посадкову яму | 2-3 кг/лунка | ||
Листяні кущі | Основний обробіток ґрунту | 2-3,5 т/га | |
Під час посадки в кожну посадкову яму | 2-3 кг/лунка | ||
Квіткові культури | Відкритий ґрунт (суцільне весняне внесення) | 2-2,5 т/га | |
Закритий ґрунт (суцільне внесення) | 1-1,5 кг/кв.м | ||
Газони | Партерні | Перед підготовкою площі до закладки газону | 4 т/га |
В період вегетації | 3 т/га | ||
Звичайні | Перед підготовкою площі до закладки газону | 3 т/га | |
В період вегетації | 2 т/га |